Matematik

Komplekse tal

26. september 2009 af Mr_gad (Slettet)

hej med jer.. hvordan bestemmer man rødderne i Q(z)=z4+1 på formen a+ib..!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Rødder er de z for hvilke Q(z)=0. Du har altså

Løs denne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af MatLars (Slettet)

Det kommer jo an på hvilke sætninger og formler du har til rådighed. men du kan jo løse den som to andengradsligninger: sæt y=z^2 Så har du ligningen y^2=-1 med rødderne -i og +i. Så skal du "bare" løse z^2=-i og z^2=+i - det kræver bare at du kan beregne kavdratrødderne af +/- i.


Svar #3
26. september 2009 af Mr_gad (Slettet)

jamen gælder dette for komplekse tal..!!?? og hvordan kan man så skrive det på a+ib formen


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af MatLars (Slettet)

Hvad gælder for komplekse tal?


Svar #5
27. september 2009 af Mr_gad (Slettet)

hvordan få man TI-89 Titanium til at regne med komplekse tal..???


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:komplekse tal_1.doc

Svar #7
27. september 2009 af Mr_gad (Slettet)

til mathon;

Er det de fire løsninger der findes??

Og forresten, arbejder du her på hjemme siden eller hva..! hvad er din baggrunden indenfor matematik..!?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2009 af MatLars (Slettet)

#6: du er da galt på den fra linie 1 til 2: der gælder at eπi=-1


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2009 af MatLars (Slettet)

Så løsningen bliver vel noget med pi/4, ikke pi/8.

Jeg vil mene at de fire rødder er:

±√(1/2) ±i√(1/2)


Svar #10
27. september 2009 af Mr_gad (Slettet)

Mat lars, har du kiggede på den vedhæftede fil, som mathon har lagt,.. ifælge mine formler og sætninger fra bogen, passer hans svar meget godt..


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2009 af mathon

#10
korrektion     (jeg fik fejlagtigt løst den som Z4 = -i frem for Z4 = -1)

Vedhæftet fil:komplekse tal_1_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2009 af mathon

TI-89-kompleks-regning:

csolve(z4 = -1,z)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.