Matematik

Forkortelse af brøk

27. september 2009 af phillforreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle samme..

Der var vel ikke nogen der skulle hjælpe mig med en smule matematik :)

Sidder og kæmper med en aflevering, og i to (delopgaver) skal jeg henholdsvis forkorte en brøk, og reducere en brøk.

Opgave 1

(x^2+2x)/(4x+8)

Hvordan griber man det an?

Ud over det skal jeg også reducere en anden brøk

(8*b*a^ -2)/((2b)^2)

Håber der sidder en hælpsom person derude et sted ;)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

(x2+2x)/(4x+8) =

x(x+2)/(4(x+2))


Svar #2
27. september 2009 af phillforreal (Slettet)

 Der er simpelthen ingen mellemregninger, eller det er bare svaret? Den kan ikke forkortes yderligere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af mathon

det skal du gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af mathon

(x2+ 2x)/(4x+8)

(x·x + x·2)/(4·x+4·2)       den fælles faktor i tæller og nævner sættes uden for parentes

x(x+2)/(4(x+2))                som forkortes med (x+2)


Svar #5
27. september 2009 af phillforreal (Slettet)

 Okay, takker mange gange.. :)

Iøvrigt, hvad med den anden delopgave? Ved du noget der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2009 af goldenpearl (Slettet)

En nem måde at gør det på, er at dele brøken i tre trin, hvor du tager tallene, a'erne og b'erne for sig og forkorter så meget som muligt, altså:

1)= (8/2)
2)= (a^-2/1)

3)=(b/b^2)

Det giver (4a^-2)/(b)


Svar #7
27. september 2009 af phillforreal (Slettet)

 Tusinde tak alle sammen :)


Skriv et svar til: Forkortelse af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.