Matematik

Matematik ligninger

27. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

Hej jeg skal finde x i denne ligning?

Nogle der kan hjælpe mig..

12-3(5-x)=3(4-x)-4(2-2 x)

På forhånd tak..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

gang ind i parenteserne

hæv parenteserne

nu har du en elementær ligning .......


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af mathon

på opfordring

12-3(5-x)=3(4-x)-4(2-2 x)

12 - (3·5 - 3·x) = (3·4 - 3·x) - (4·2 - 4·(2x))

12 - (15 - 3x) = (12 - 3x) - (8 - 8x)

12 -15 + 3x = 12 - 3x - 8 + 8x

-3 + 3x = 4 + 5x

-7 = 2x

x = -(7/2)


Skriv et svar til: Matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.