Matematik

Matematik ligning

27. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

12-3(5-x)=3(4-x)-4(2-2 x)

12 - (3·5 - 3·x) = (3·4 - 3·x) - (4·2 - 4·(2x))

12 - (15 - 3x) = (12 - 3x) - (8 - 8x)

12 -15 + 3x = 12 - 3x - 8 + 8x

-3 + 3x = 4 + 5x

-7 = 2x

x = -(7/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af Isomorphician

Korrekt.

Ellers kan du altid selv tjekke efter ved at indsætte dit resultat i den oprindelige ligning og udregne og venstresiden er lig højresiden.


Skriv et svar til: Matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.