Matematik

Forskrift for tredjegradspolynomium

27. september 2009 af Woodfarmer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har et problem med at bestemme forskriften for et tredjegradspolynomium.

Jeg har fået at vide at polynomiet har rødder:

R1 = -8, R2 = -1 og R3 = 2

Derudover ved jeg at, F(1) = -36

Jeg mindes at jeg nu skal sætte de 3 rødder ind i en "faktoriseret" forskrift, eller hvad man nu skal sige,

så det lyder som følgende:

f(x) = a*(x + 8)*(x + 1)*(x - 2)

Men hvad er det så næste skridt går ud på? Det er ikke allerede nu at jeg skal sætte 1 ind på x's plads vel?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

Netop. og det resultat skal så give -36. Det giver en ligning til bestemmelse af a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2009 af MN-P (Slettet)

indsæt x=1 og F(1)=-36 og beregn a


Svar #3
27. september 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Så hvis jeg smider 1 ind på x's plads, så den nu lyder:

f(1) = a*(1 + 8)*(1 + 1)*(1 - 2)

f(1) = a*(-18)

Så skal jeg bare finde ud af hvad a er, for at der kommer til at stå -36 på højre side af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2009 af peter lind

ja


Svar #5
27. september 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Så siger jeg mange tak for hjælpen =)


Skriv et svar til: Forskrift for tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.