Matematik

Hjælp til to opgaver (ligninger)

27. september 2009 af sats92 (Slettet)

Jeg har to opgaver til en aflevering, som jeg bare ikke kan finde ud af.

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. desuden er omkredsen 148cm. find dets længde og bredde.

opgave 2

           5            =           3          

     3x-4y+3            2x-3y+2

Vil meget gerne vide hvordan man finder frem til resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

Kald længden x og bredden y. Udtryk de to betingelser matematisk. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte.

Hvad går opgaven i 2 ud på?


Svar #2
27. september 2009 af sats92 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man skal sætte den op så det bliver en ligning med 2 ubekendte. ved godt man skal kalde den ene x og den anden y men jeg har en ide om det skal se ud som noget i stil med. 2x+2y-7=148.

Jeg prøvede at sætte det op så det var brøker i opgave 2 vidste ikke lige hvordan man skulle skrive det som brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

2x + 2y = 148   og y = 2x -7    Indsæt yværdien fra den anden ligning i den første ligning og find x, find derefter y

Hvad går opgave 2 ud på??


Svar #4
27. september 2009 af sats92 (Slettet)

tak for hjælpen til den første.

Man skal læse det som en brøk. vidste ikke lig hvordan jeg ellers skulle vise det som en brøk


Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver (ligninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.