Matematik

Fortegnsvaration

28. september 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find fortegnsvariationen for

a) f(x) = (x + 5) * (x - 1) * (x + 8)

b) f(x) = x2 * (x+12) * (x-117)

c) f(x) = (x-132) * (x + 234)3

Hvordan er det lige, man gør? ;S


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af peter lind

For en kontinuert funktion kan der kun skiftes fortegn i nulpunkter, så se hvad fortegnet er mellem og udenfor rødderne. Det vil hjælpe hvis du laver en graf for funktionerne.


Svar #2
28. september 2009 af miemelody (Slettet)

F.eks. i a'eren..

Da er rødderne -5, 1 og -8.

Så jeg skal prøve at bruge x-værdier for et tal under -8, et tal ml. -8 og -5, et tal ml. -5 og 1, samt. en værdi større end 1?

Så hvis jeg f.eks. bruger -9.

((-9) + 5) * ((-9) -1) * ((-9)+8) = -40

Derfor er f(x) < 0, når x < -8


Skriv et svar til: Fortegnsvaration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.