Matematik

ligning matematik

28. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

5x-1 brøkstreg 12 = 2

Nogle der kan forklare mig den.Jeg har prøvet, og jeg fik svaret til x=7,2. er det rigtigt

please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af PhilipJensen (Slettet)

Har du prøvet at indsætte dit slutfacit (x) på x's plads i din startligning.

Så vil du nemlig få følgende:

(5*7,5-1)/12=2

og det er noget sludder

Istedet skal du først gange 12 over på den anden side, så du tilbage har

5x-1 = 12*2

herefter flytter du 1, så du har

5x=12*2+1

og så må du selv regne resten ud.


Skriv et svar til: ligning matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.