Matematik

VEKTOR VEKTOR VEKTOR

28. september 2009 af migmigmigmig1111 (Slettet)

Halløjsa. Vi er to der har haft problemer med en lille opgave her:

I skal være i stand til at løse følge ligningen:

a'→ * b'→ = 21, når 

a'→ =(1 over 2) og b'→ = (x over x^2)

→ = VEKTORER


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

I tager prikproduktet mellem a og b, hvilket meget gerne skulle give en andengradsligning. Denne sætter i lig med 21, og løser den for x, som en hvilken som helst anden andengradsligning.


Svar #2
28. september 2009 af migmigmigmig1111 (Slettet)

vil du prøve at skrive vise hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Ved du hvordan man tager prikproduktet mellem to vektorer ?


Svar #4
28. september 2009 af migmigmigmig1111 (Slettet)

nej, det har vi ikke styr på...


Svar #5
28. september 2009 af migmigmigmig1111 (Slettet)

mener du:   a* b = (x1* x2 + y1 *y2)
                              = ( 1 * 2 + x1 * y2)
                              = ( 2 + x1 * y2)  = 21

VI KAN IKKE KOMME VIDERE HERFRA!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Tæt på...
Første del er rigtigt, men når i sætter ind går det galt.
x1 og x2 er jo de første indgange i de to vektorer. Så den burde se således ud: ( 1 * x + 2 * x2).
Dette sætter I lig med 21, og så løser i andengradsligningen.
 


Svar #7
28. september 2009 af migmigmigmig1111 (Slettet)

vi forsøger (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2009 af Isomorphician

2x2 + x - 21 = 0


Skriv et svar til: VEKTOR VEKTOR VEKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.