Matematik

akut hjælp.

28. september 2009 af nadia1233 (Slettet)

har jeg regnet de her 3 opgaver rigtigt?

opgave 1)

8x + 5 = 21

8x + 5 - 5 = 21 - 5

8x = 16

x = 2

opgave 2)

17x  - 2 = 32

17x - 2 +2 = 32 +2

17x = 34

x = 2

opgave 3)

5x - 2(3-3x) = 2x +3(x+4)

5x - 6 + 6x = 2x + 3x +12

11x - 6 = 5x + 12

11x - 6 + 11x = 5x + 12 + 11x

-6 = 16x + 12

-6 + 12 =16x

6 = 16x

616  =  0,375

............?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

De to første er rigtige, men i den sidste laver du en fortegnsfejl når du skal have 11x over på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af MN-P (Slettet)

5x - 2(3-3x) = 2x +3(x+4)

5x - 6 + 6x = 2x + 3x +12

11x - 6 = 5x + 12

11x - 6 + 11x = 5x + 12 + 11x

-6 = 16x + 12                    det giver 22x-6=16x+12

træk 5x fra på begge sider i stedet

"prøve"

sæt det du har fået x til ind i den oprindelige ligning og regn de to sider ud hver for sig. det skal give samme resultat på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: akut hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.