Matematik

Komplekse tal

29. september 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Jeg får af vide at:

a*b=(2+3i)*(-1+5i)   <=>

a*b=-2+15i^2+10i-3i

Hvor i er kvadratroden af -1 og i^2 svarer til -1.

Hvordan får man ganget det første ud af brøken, så man når frem til den anden? Jeg har prøvet selv, men får ikke helt det samme resultat.

Se evt. http://www.matnatverdensklasse.dk/uv-mat/cas/kompleks/ hvor det er det mutiplikerede jeg er nået til.


Svar #1
29. september 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Okay, den linker ikke helt rigtigt. I skal i menuen gå ind under "Regning med komplekse tal". Der er det gennemregningen med det multiplikrede tal jeg er gået i stå med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 det er basal regning hvor man ganger ind i parentes ... (x+y)(z+v)=xz+xv+yz+yv


Svar #3
29. september 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Men hvis jeg gør det, så skal jeg jo sige

2*5i og det skal på en eller anden måde give 15i^2.

Det er det der ikke hænger sammen. For 2 gange kvadratroden af 5, kan jo ikke give 15^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2009 af Dynin (Slettet)

#3 oki (x+y)(z+v)=xz+yz+zv+yv som er det samme som i #2 ... det kommer bare an på hvordan man ganger parenteserne ud ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2009 af Dynin (Slettet)

...2*5i=10i det næstsidste led i #0


Svar #6
29. september 2009 af TrineKirikiri (Slettet)

Okay, så har jeg den :) Takker


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.