Matematik

Trekantsberegning

29. september 2009 af 282726 (Slettet)

Jeg har en trekant, hvor siderne er A-B = 3,8       A-C  = 5,5        Der går en højde fra C ned på linjen mellem A og B, og det bliver kaldt punktet D. Jeg skal finde ud af, hvor langt der er fra A-D og fra D-B    Vinkel A er 65

Jeg håber rigtig meget, at der er nogen der kan hjælpe mig :) Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af mathon

tegn det og få overblik:

|AD| = b·cos(A)

hc = b·sin(A)

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

|BD| = (a2 - hc2)½


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Med højden har du en retvinklet trekant, hvor du kender AC, vinkel A og så selvfølgelig, at den er retvinklet, altså 90 grader. Så kan du finde den sidste vinkel i den retvinklede trekant, da du ved det i alt skal give 180 grader. Og så bruger du bare cos(A) = b / c til at finde b, som er AD, og så trækker du det fra AB, og så har du fundet DB.


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.