Fysik

Fysik - opg. om mekanisk energi?? er lost.

29. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

Jeg har brugt flere timer på at gennemskue de her opgaver, har lavet de første, men jeg forstår simpelthen ikke dem her jeg har kopiret ind, og håber at nogen vil hjælpe mig, selvfølgelig regner jeg ikke med at nogen laver dem for mig, men noget vejledning ville være en super hjæp.

m.v.h camilla.  

3:
En lille kugle med massen 0,015kg slippes 3,0m over gulvet (hvor Epot=0J).
Beregn både kuglens potentielle og mekaniske energi lige inden den slippes.
Løsning:


Angiv kuglens mekaniske energi 1,0m over gulvet.
Løsning:


Beregn kuglens fart 1,0m over gulvet.
Løsning:


Beregn kuglens fart lige før kuglen rammer gulvet.
Løsning:


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den mekaniske energi er bevaret (Epotentiel + Ekinetisk) Den potentielle energi er m*g*h og den kinetisk energi er ½mv2, farten v er givet ved √(2*g*h)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2009 af bboblzs (Slettet)

1: 0 og 0

2: 0

3: 0.015 kg *-2m*9.82 m/s2 +½*0.015 kg *v2 =0. Beregn v

v=sqrt(-2hg)=sqrt(4g)=2*sqrt(g) er cirka 7.4 m/s (hovedregning)

4: Som før men nu er svaret sqrt(6*g)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2009 af mathon

Emek = ½·m·v2 + m·g·h = ½·m·V2 + m·g·0 = ½·m·02 + m·g·H

hvor
store H er maksimalhøjden v = 0
store V er maksimalfarten med  h = 0


Svar #4
30. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

Hmm, jeg må ærligt indrømme at jeg ikke helt forstår hvordan 2'erne gir 0? hvordan er du kommet frem til det? og gir 1'eren (potientielle engergi) ikke 0,4419? og mekaniske energi ikke 0,4419 igen? og ved 3'eren er jeg helt lost :S .. hvordan kan g, konstanten 9,82 være m/s?? :S ..


Svar #5
30. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

og jo, hvorfor er det -2 m? når det afstanden fra jorden er 1,0 m? :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2009 af mathon

opgave 3:

a)
Epot = Emek = (0,015 kg)·(9,82 m/s2)·(3,0 m) = 0,4419 kg·m2s-2 = 0,4419 J

b)
Emek = 0,4419 J

c)
Emek = Ekin + Epot

Ekin = Emek - Epot = (0,4419 J) - (0,015 kg)·(9,82 m/s2)·(1,0 m) = 0,1473 J

½·m·v2 = 0,1473 J

v = (2·(0,1473 J)/(0,015kg))½ = 4,4317 m/s ≈ 16 km/t

d)
Ekin = ½·m·V2 = m·g·H           som ved division med m giver

½·V2 = g·H

V = (2·g·H)½

V = (2·(9,82 m/s2)·(3,0 m))½ = 7,68 m/s ≈ 27,6 km/t


Svar #7
30. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

Tusind tak, virkelig sødt af dig, men nu er det sådan at jeg har facit, og kan det passe at du har lavet en fejl ved :

Ekin = Emek - Epot = (0,4419 J) - (0,015 kg)·(9,82 m/s2)·(1,0 m) = 0,1473 J

½·m·v2 = 0,1473 J

v = (2·(0,1473 J)/(0,015kg))½ = 4,4317 m/s ≈ 16 km/t
 

Hvor der står at resultatet nemlig skal give 0,4419 J igen hvor du har skrevet (0,1473) , + at farten er 6,2 m/s? istedet for 4,4317 m/s?


Svar #8
30. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

da den mekaniske energi er bevaret?


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. september 2009 af mathon

a) og b) = 0,4419 J


Svar #10
30. september 2009 af knudsen1 (Slettet)

hmm okay, mange tak :) bare mærkeligt at der står noget helt andet ved facit.


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. februar 2010 af LykkeWainø (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave.

Jeg er helt forvirret og jeg synes at svarene forvire mig mere.

Er der en som har lavet denne opgave som jeg må se? :)

[email protected]


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. marts 2010 af Miharu-san (Slettet)

Har samme problem som Lykke^. Hvis der er nogen der har lavet opgaven vil jeg meget gerne se den også.

På forhånd tak. :)

[email protected]


Skriv et svar til: Fysik - opg. om mekanisk energi?? er lost.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.