Matematik

fakultet? !

01. oktober 2009 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej, jeg har en opgave med kombinatorik.

fx fakultetstallet af 5, altså 5*4*3*2*1 = 120

hvad hedder det hvis man laver 5+4+3+2+1?

jeg skal nemlig finde en formel jeg kan bruge til at regne:

1      2        3        4          5        6  = X

    2       4        7        11        16 = Y

altså jeg har 1+1=2

2+2=4,

4+3=7, 

7+4=11

11+5=16 osv... hvordan laver man en formel for det.

Jeg havde først skrevet y=x!+1 da jeg kom i tanke om at ! var gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det findes der ikke nogen måde at skrive på.

Du kan eventuelt benytte dig af sum-tegnet:

i=15 i  = 1+2+3+4+5


Svar #2
01. oktober 2009 af MathiasNordberg (Slettet)

 så formlen kan man kalde for:

                   y=∑i+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, det ville være en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2017 af matematikxD (Slettet)

?


Skriv et svar til: fakultet? !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.