Matematik

HJÆLP MIG!!!!!!

01. oktober 2009 af maibrittvammen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har et lille problem ...

Jeg skal finde ud af hvor mange små bægre popcorn der mindst skal sælges, for at overskuddet bliver større end 1000kr?
- nu kommer problemet så...
^hvordan finder jeg ud af det.?

har en ligning der hedder : y=1,75x+500

- PLEASE NOGEN DER KAN HJÆLPE??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af livak (Slettet)

Du kan ikke lave opgaven ud fra det, som du har skrevet her.
Men jeg har tilfældigvis lavet den aflevering før, så jeg ved hvad den handler om.
Kan ikke helt huske hvordan opgaven er inden denne ligning kommer, men der er en opgave hvor svaret bliver 10x, hvilket du skal bruge i denne opgave.
Den ser så således ud:

1,75x+500 < 10x
=
1500<8,25x
1500/8,25x = 181,82 (182)

Altså, der skal sælges mindst 182 små bægre før overskuddet bliver større end 1000 kr.

Håber det er hjælp nok (:


Svar #2
01. oktober 2009 af maibrittvammen (Slettet)

jeg forstår ikke rigtig hvad du mener - hvordan kan du ligepludselig have 1500? hvordan er du kommet til det??
& hvordan har du fået 8,25?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

indtægter 10 kr per bæger     udgifter 1,75 kr per bæger + faste udgifter 500

så indtægter - udgifter > 1000 kr

10x - 1,75x - 500 > 1000     hvor x er antal bægre

8,25x > 1500

x > 1500/8,25 = 181,8     sælg mindst 182 bægre for at tjene over 1000kr.

Det hjælper en hel del hvis folk lærte at skrive hele opgaven.


Skriv et svar til: HJÆLP MIG!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.