Fysik

Middelhastighed?

03. oktober 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

halløj :)
har lige et lille problem ang. middelhastighed.

Skal udregne et pindsvins middelhastighed. Når den starter med at traske 10m med en hastighed på 2m/s og så for den et hektisk anfald og spurter de næste 10m med 4m/s

Hva er det nu formlen er?

Kan det passe det er v=m/s ?
Oder was?

Matthie 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

v = (2m/s*10m+4m/s*10m) / 20m  = 3 m/s

Dvs. hastighed * afstand + hastighed * afstand og så dividerer du det med den fulde længde, så har du gennemsnitshastigheden.


Svar #2
03. oktober 2009 af matthie (Slettet)

 Kunne der følge en lille forklaring med? :p
Får jo ikk så meget ud af selve resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal blot lægge alle hastighederne sammen vægtet med den længde, de virker over.


Svar #4
03. oktober 2009 af matthie (Slettet)

 Ok tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jamen gennemsnitshastigheden afhænger jo afstand og hastighed.

Det er det samme hvis du tager dit karaktergennemsnit, lad os sige du har fået 10 7-taller og 10 10-taller.

Så er gennemsnittet (10*7 + 10*10) / 20 , da 20 jo er antallet af karakterer du i alt har fået.

I din opgave er det bare 10 meter med 2m/s og 10 meter med 4m/s, (10*2 + 10*4) / 20 meter, da 20 er antallet af meter den i alt har trasket.


Svar #6
03. oktober 2009 af matthie (Slettet)

 Ahh ok :)
Dvs. gennemsnittet er det samme som middelhastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er nemt når der ved begge hastigheder har gået nøjagtig 10 meter, så er gennemsnittet nemlig bare gennemsnittet af hastighederne, dvs. (2+4)/2 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 Jeps. Det er middelværdien.

Gennemsnit = middelværdi = middelhastighed. Det er alt sammen et udtryk for medianen.


Svar #9
03. oktober 2009 af matthie (Slettet)

 Jamen så siger jeg mange tak gutter :D


Skriv et svar til: Middelhastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.