Matematik

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

04. oktober 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har matematikaflevering for til mandag og har netop brug for hjælp til denne opgave:

Man skal bruge kvadratsætningerne til at løse den:

p = (a+b)a+a+b
         a2(a+1)-b2(a+1)
 

Hvis nogen gad at løse denne brøk mig mellemregninger, kan jeg selv forstå sammenhænget !

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af Duffy

Skrevet horisontalt ser det sådan ud:

((a+b)a+a+b) / (a^2(a+1)-b^2(a+1)) =

((a+1)(a+b)) / ((a^2-b^2)(a+1)) =

((a+1)(a+b)) / ((a-b)(a+b)(a+1))

herefter er det så bare at dividre de faktorer der er ens i hhv tæller og nævner væk...

Vi får :

((a+1)(a+b)) / ((a-b)(a+b)(a+1))  =

(a+1) / ((a-b)(a+1)) =

1 / (a-b)


Svar #3
04. oktober 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

Tak for hjælpen!

Resultatet er det samme som bag i bogen!


Skriv et svar til: Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.