Matematik

Reducering

04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen.. :)

sidder med en opgave nermere en reduceringens opgave, og kan simpelthen ikke få noget fornuftigt ud af udtrykket... Såh, håber der er nogen der er så venlige at være min redningsmand/kvinde ;)

udtrykket hedder således:

3(p+q)^2-6p(q-p)

Tusinde tak på forhånd.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du selv prøvet?


Svar #2
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

 Har prøvet efter bedste evner at gange ind i parantesen, samt prøvet at benytte kvadratsætningerne, men kommer frem til ligemærkelige tal hver gang :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at skrive ind, hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 3(p+q)2-6p(q-p)

Først udregner du kvadratet af en 2-leddet størrelse (p+q)2 og så ganger du 3 ind på hver plads i parentesen.

Dernæst ganger du -6p ind på hver plads i (q-p).

Og så kan du reducere.


Svar #5
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

" Walmart" Okay, det lyder nu fornuftigt nok... tusinde tak.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er lige til. Du skal altid udregne kvadratet af parentesen først, dernæst kan du gange tallet udenfor ind.


Svar #7
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

 Okay tak, sidder lige med det, så hvis du kan og vil skriver jeg lige svaret om 3min, også må du jo lige sige hvis jeg er helt væk ;)


Svar #8
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

9q^2+48*p*q+3q^2

Det er rigtigt er det ikke?  


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 (p+q)^2 = p^2 + q^2 + 2*p*q

3*(p^2 + q^2 + 2*p*q) = 3p^2 + 3q^2 + 3*2*p*q = 3p^2 + 3q^2 + 6*p*q

-6p*(q-p) = -6*p*q + 6*p^2 
 

3p^2 + 3q^2 + 6*p*q - 6*p*q + 6*p^2

Så kan du reducere.


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

3p^2 + 3q^2 + 6*p*q - 6*p*q + 6*p^2

6*p*q og - 6*p*q går ud med hinanden, så vi får

3p^2 + 3q^2 + 6*p^2

3p^2 og 6*p^2 går sammen, så vi får

9*p^2 + 3q^2


Svar #11
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

 Okay! Det faktisk utroligt, kan sagtens forstå hvorfor du gør det ovenstånde osv. Det giver mening, men det bare det der når man selv skal skrive det... :D

Men jeg takker rigtigt mange gange... Du må have en fantastisk søndag

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja jeg kender det godt. Sig til hvis du støder på flere problemer.


Svar #13
04. oktober 2009 af phillforreal (Slettet)

 Tak


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.