Matematik

hældningskoefficient

04. oktober 2009 af MisSluis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål angående en lille opgave.

Jeg skal bestemme en ligning for L . Jeg ved, at det ene punkt er A(12,0) og hældningskoefficienten er 0,5.

Jeg er ikke sikker men jeg har gjort sådan:

y=0,5x-b

12=0,5*0+b=0,5+b

12-0,5=b

b=11,5

Dermed har jeg fået ligningen til at blive  L=0,5x+11,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

du skel løse   0 = 0,5*12 + b


Svar #2
04. oktober 2009 af MisSluis (Slettet)

ja men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skal isolere b.

0 = 0.5 * 12 + b

0 = 6 + b

-6 = b


Svar #4
05. oktober 2009 af MisSluis (Slettet)

Oka...:) Tak

Men var det så helt forkert det, som jeg havde gjort?

Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja og nej. Du indsatte rigtig nok punktet ( 12, 0 ) i ligningen, men 12 er x, og 0 er y, og du indsatte 12 som y og x som 0.

Derudover skrev du at der ved ligningen 12=0,5*0+b=0,5+b gælder at 0,5*0+b er lig 0,5+b, men dette er jo ikke korrekt. Et tal ganget 0 giver 0, dvs. 0,5*0 = 0, 0+b = b. så du ville få 12 = b.


Skriv et svar til: hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.