Matematik

lignings opgaver

05. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sæt x uden for parentes og løs følgende ligninger ved hjælp af nulreglen

1) x2 - 3x = 0

2) x2 + 5x = 0

3) x2 - 12x = 0

4) 2x2 + 12x = 0

5) 4x2 = 12x

beskriv gerne detaljeret hvordan man gør... på forhand tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

1)x - 3·x = 0
    x(x-3) = 0

    x = 0  v  x = 3
  .....

5) 4x·x - 4x·3 = 0
    4x(x-3) = 0

    x = 0  v  x = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af mathon

2)x + 5·x = 0
    x(x+5) = 0

    x = 0  v  x = -5


Svar #3
06. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

hvorfor - 5 og ikke (positivt) 5?


Skriv et svar til: lignings opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.