Matematik

Hvorfor skal jeg opløfte i 1/3?

05. oktober 2009 af mekke (Slettet)

Jeg har fået en forklaring på hvordan jeg finder højden af en kegleform, når denne skal fyldes halvt op:

når
rumfangsforholdet er 1:0,5
er
det lineære forhold 1:0,51/3 = 1:0,793701

hvorfor
med halvt rumfang
snapsehøjden = 0,793701·hmax ≈ 0,8·hmax

Men jeg forstår det ikke helt? Hvorfor skal jeg opløfte i 1/3?

-M


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

fordi det lineære forhold er den tredje rod af rumforholdet
og
        3√(0,5) = 0,51/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af mathon

kontrolberegning
det påstås,
at
h1 = (1/2)1/3

snapsen i denne højde er kegleformet
hvoraf
V1 = (1/3)·h1·π·r12

V1 = (1/3)·((1/2)1/3·h)·π·((1/2)1/3·r)2  

V1 = (1/2)1/3(1/3)·(·h)·π·((1/2)2/3·r

V1 = (1/2)1/3+2/3·[(1/3)·h·π·r2]

V1 = (1/2)·V                                                 hvor V er fyldt snapseglas

konlusion:
når h1 = (1/2)1/3·h ≈ 0,793701·h
er snapseglasset halvt fyldt op


Skriv et svar til: Hvorfor skal jeg opløfte i 1/3?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.