Fysik

Gnidningskraft

05. oktober 2009 af Larsensk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antag at gnidningskoefficienten er uafhængig af hastigheden. Overvej den situation at træklodsen skubbes hen af træbordet og glider et stykke og stopper op. Beregn hvor langt klodsen vil bevæge sig hvis den skubbes med en starthastighed på 5m/s hen over bordet.

μ for træ mod træ = 0.2-0.7

Håber i kan hjælpe :D
På forhånd tak (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

A = Fgnid·Δs = ΔEkin

      (µ·m·g)·Δs = ½·m·v2

       µ·g·Δs = ½·v2  

       Δs = (0,5·v2)/(µ·g)

       Δs∈[1.82 m;6.36 m]


Svar #2
05. oktober 2009 af Larsensk (Slettet)

Du kunne vel ikke tilføje lidt tekst til de forskellige udregninger vel ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Arbejdet svarer til ændringen i kinetisk energi, det er A=ΔEkin. Ændringen i energi skyldes at en kraft, gnidningskraften, virker på klodsen.

At Δs (afstanden som den kan bevæge sig) er angivet som et interval skyldes, at µ ligger i et interval. Så alt efter hvor stor µ er, så ændre Δs sig.


Skriv et svar til: Gnidningskraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.