Matematik

Hjælp mig !

05. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

Hej. Har en del probleme med denne her opgave; er der nogen der har tid til at hjælpe en pige, som har problemer med opgaven ,s

I  et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3,-4) og en vektor a = (1,2)
Punkterne A og B er bestemt ved

PA vektor = -a vektor

PB vektor = 2 * a vektor hat

1) Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B


2) Bestem koordinatsættet til projektionen af AP vektor på AB vektor

C er et punkt på den linje, der går gennem P og har retningsvektor a.

3) Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde, hvor arealet af trekant ABC er 30.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

a = < 1, 2 >

a hat = < -2, 1 >

P = < -3, -4 >

Opgave 1

A = P + (-a) = ( -4, -6 )

B = P + 2*a hat = ( -7, -2 )

Opgave 2

APAB =( ( AP prikket med AB ) / ( længden af AB )2 ) * AB

AP = a

AB = B-A = ( -7, -2 ) - ( -4, -6 ) = < 3, 4 >

Længden af AB finder du ved kvadratroden af (-10)2 +(-8)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

starthjælp

kald A for (x,y), så går det ad sig selv. Tænk på arealet af et parallogram og endelig en vektor (a,b) har hat-vektoren

(-b,a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at det jeg har lavet er rigtigt. det er sent (: kan det bekræftes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Enkelt fejl.

AB = B-A = ( -7, -2 ) - ( -4, -6 ) = < -3, 4 >

Ellers er det andet korrekt.


Svar #5
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

Hej igen, er der nogen der kan se om Walmart har lavet rigtigt, og hvordan laver man spørgsmål 3 ,s ? plz hjælp mig


Svar #6
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

er der overhovedet ingen der kan hjælpe ,s ? det er den sidste opgave jeg mangler :S ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg tror, det er fordi man ikke gider sidde og nørkle med det, det er for meget på en gang, et godt råd, sæt en enkelt opgave ind ad gangen og få den gennemgået grundigt, så kan folk overskue det


Skriv et svar til: Hjælp mig !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.