Matematik

matematik A - hjælp

05. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej alle sammen. jeg har en aflevering for til på torsdasg, og har små problemer med opgaven,


opgaven lyder således; I et koordinatsystem i planen er et parallelogram ABCD bestemt ved
vektor AB = (3,9) , AD = (4,2 ) og D ( 8, 5)
1) Bestem arealet af parallelogram
2) Bestem gradtallet for hver af vinklerne i parallelogrammet
på diagonalen AC ligger et punkt E, således at
| AE| = 3/5 |AC|

3) Bestem koordinatsættet til E


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

1)  Parallogrammet ud spændes af vektorerne AB og AD, så areal = |det(AB,AD)|

2) Brug AB·AD = |AB|·|AD|*cos(v)

3) AE = AB + AD   ses af en tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Opgave 3

AC = AB + AD = < 7, 11 >

AE = 3/5 * AC + < 4, 3 > = 3/5 * < 7, 11 > + < 4, 3 > = ( 8.2 , 9.6 )

Vi skal have tegnet vores parallellogram konstrueret efter punktet D som ligger på (8,5), dvs. vores parallellogram bliver forskudt D - AD = < 4 , 3 >

Skriv tilbage når du får kigget på det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

E = ( 8.2 , 9.6 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af mathon

se evt.

Vedhæftet fil:vektor_29.doc

Skriv et svar til: matematik A - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.