Matematik

hjælp...

06. oktober 2009 af nadia1233 (Slettet)

har brug for hjælp til de her to opgaver.

1)

8x+5 = 210

2)

17x_20 = 31


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Duffy

Du mener vel:

1)

8x+5 = 210

8x+5 - 5 = 210 - 5

8x+0 = 205

8x = 205

(8x)/8 = 205/8

x = 25,625

Prøv nu selv med samme metode på den næste opgave...

2)

17x - 20 = 31
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

8x+5=210

8x=205

x=205/8

17x-20 = 31 (formoder jeg der står)

17x=31+20

x=51/17


Svar #3
06. oktober 2009 af nadia1233 (Slettet)

jeg har lige regnede den, håber at du kan cheke efter for at se om den er rigtig.

17x - 20 = 30

17x - 20 + 20 = 30 + 20

17x = 50

17x : 17 = 50 : 17

x= 2,9412


Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.