Matematik

Bestem a når løsningsmængden er ø når X^2+3x +a = 0

06. oktober 2009 af Alfadji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen Der kan give en lille hjælpende hånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ø = den tomme løsning. Du skal altså finde den løsning til a hvorved vi ikke opnår en løsning for x, dvs. en løsning hvor vi vil få en funktion der ikke skærer x-aksen, og dette gøres når diskriminanten er negativ, d < 0.

d=b2-4*a*c=32 - 4*1*a = 9 - 4 a

d skal være < 0, hvis løsningsmængden skal være tom (=Ø)

9-4*a < 0
9< 4*a
2.25 < a


Skriv et svar til: Bestem a når løsningsmængden er ø når X^2+3x +a = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.