Matematik

Integralregning

07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej

Hvordan bestemmes integralet af ∫1(5x^4) * ex^5 + 1

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

sæt
u = x5 + 1    og dermed  5x4 = du

Husk at substituere grænserne
 


Svar #2
07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

men hvordan ved du at u = x^5+1 og 5x^4 =du

Når jeg umiddelbart kigger på funktionen kan jeg ikke skelne mellem den indre og den ydre funktion. Hvad er karakteristisk for dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af mathon

men du kan se,
at
(x5+1)' = 5x4

og dermed har

∫f(g(x))·g'(x)dx = ∫f(u)du        med g(x) = u og g'(x)dx = du
                                              
netop når
g(x) = u = x5+1 og g'(x)dx = du = 5x4dx

...........

hvoraf

01ex^5+1·(5x4dx) = 12eudu = [eu]12 = e2 - e = e(e-1)


Svar #4
07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ok takker forstår det nu :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.