Matematik

Prisoptimering

07. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

En virksomhed sælger en vare i to forskellige emballager. Produkterne kaldes HOKUS og POKUS.
Prisen pr. stk. i kroner ved en afsætning på x stk. HOKUS er givet ved p(x) = – 0,1x + 80
Prisen pr. stk. i kroner ved en afsætning på y stk. POKUS er givet ved q(y) = – 0,2y + 120
 

a) Vis, at virksomhedens samlede omsætning er givet ved:
h(x, y) = – 0,1x^2 + 80x – 0,2y^2 + 120y

Fremstillingen af HOKUS og POKUS foregår under følgende begrænsninger:
100 < x < 800 og 100 < y < 600
 

b) Vis, at niveaukurven svarende til en samlet omsætning på 30.000 kroner er en ellipse:
 

c) Beregn den størst mulige samlede omsætning:

Hvad skal jeg stille op med opgave c ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Fik du ikke svar i går


Svar #2
07. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Var det ikke kun til b ?


Skriv et svar til: Prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.