Matematik

parabeltangent opg. 5.007

08. januar 2005 af Alexandra (Slettet)
Har lidt problemer med denne opgave håber der er nogen der kan hjælpe

5.007
En parabel har ligningen y=2x^2-3x-2
punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2

Bestem en ligning for parabeltangenten i A og for parabeltangenten i B

Bestem et gradtal for en vinkel mellem de 2 parabeltangenter
Tak for hjælpen på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2005 af erdos (Slettet)

Find andenkoordinaten ved indsættelse. Differentier og indsæt 0 og 2. Du mangler nu kun at bestemme b, det gøres ved isolering.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

Opgaven er faktisk forholdsvis enkel idet punkterne ligger PÅ kurven!

altså: A(0,f(0))
B(2,f(2)

f(0) = 2*0^2-3*0-2 = -2

f(2) = 2*2^2-3*2-2 = 0

... for at finde tangentligningen må for ethvert punkt må f(x) differentieres:

f´(x) = 4x-3

f´(0) = 4*0-3 = -3

f´(2) = 4*2-3 = 5

tangentligningen:

y-f(x0)=f'(x0)*(x-xo)

x=0


y-(-2)=-3*(x-0)
y+2= -3x
y= -3x-2


x=2

y-0=5*(x-2)
y-0=5x-10
y=5x-10


for vinkler mellem linier gælder det at:

Vx = tan^-1(alpha)

V0 = tan^-1(-3) = -71,56
V2 = tan^-1(5) = 78,69

V = |V0-V2| = | -71,56-78,69| = 150,25

..altså 150,25 grader

BÆMÆRK at dette ikke er den spidse vinkel mellem linierne!!!

Den spidse vinkel = 180 - 150,25 = 29,75 grader!

er det OK, ellers vend blot tilbage.
Vi er til for at hjælpe hinanden jo;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2005 af Duffy

Man må da snart omdøbe dette sted til

"SERVICEPORTALEN - slå din hjerne fra og lad andre lave dit hjemmeabejde"

så må vi se hvor kloge vi kan blive af det...


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2005 af Mr. lover lover (Slettet)

JA du har ret duffy, jeg synes måske bare det er godt at lære det på den helt rigtige måde, så ville man forhåbentlig kunne det den næste gang!

Skriv et svar til: parabeltangent opg. 5.007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.