Fysik

Pendul

11. oktober 2009 af patrickbc (Slettet)

Hej

Jeg har lige nogle spøgsmål om penduler

1 Hvad er forskellen på et matematisk og et fysisk pendul

2 hvordan udregner man ( på både matematisk og fysisk pendul vis muligt ) der kendes altid Vægt af pendul, Længde, og start vinkel

Maks Fart

Maks. Amplitude

Maks. Acceleration

Maks. Kræft

på forhånd tusind tak

Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) det ligger i beregningsmetoden, du kan se det her, i øvrigt er det en gpod ide at slå den slags op, de fleste af dine spørgsmål kan besvares her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Fysisk_pendul


Svar #2
12. oktober 2009 af patrickbc (Slettet)

Fint nu ved jeg det men jeg syntes ikke der står noget om fart, amplitude, acceleration og kræft kun sving tiden men nu ved jeg at det er et matematisk pendul jeg skal bruge formlerne til har prøvet at slå det op men fandt kun kræften men ikke alt det andet

kan i/du hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Måske kan du få noget ud af denne side:

http://icosym.cvut.cz/dyn/examples/examples/equations/eqs9/index.html

Der er mange sider omkring det matematiske pendul, der, som du ser beskrives ved brug af en 2. ordens differentialligning. Søg på "mathematical pendulum" og der dukker mange sider op.


Svar #4
12. oktober 2009 af patrickbc (Slettet)

Hej

Igen jeg har prøvet flere gange det er derfor jeg går her ind jeg har været på den angivne hjemmeside før og har prøvet at søge efter alt med pendul at gøre dansk, engelsk og også tysk men jeg har stadig ikke fundet noget brugbart det er derfor jeg henvender mig på studieportalen fordi jeg ikke selv kan finde det. jeg bruger altid forum som sidste udvej og jeg søger direkte formler så vis du kan finde dem / ved dem må du meget gerne skrive dem direkte på siden

Men ellers tusind tak

Håber du kan hjælpe mig mere

Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Maks fart må være i bunden af svingningen, hvor al den potentielle energi er omsat til kinetisk energi (forudsat at man sætter sit nulpunkt for potentiel energi i bunden). Den maksimale amplitude er hvor v=0 og Epot er maksimal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Formlen ω*r=v fortæller om relationen mellem den lineære fart i banen og vinkelhastigheden (målt i sek-1). Nu kan jeg ikke huske alle de formler, men jeg mener, at ω=dθ/dt og accelerationen er givet ved dω/t, altså vinkelaccelerationen. Kraftren er bare tyngdekraften på pendulet, som du splitter op i retninger vinkelret på radiusvektor og sammenfaldende med den. Ellers kommer den nok en og retter mig.


Skriv et svar til: Pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.