Fysik

Virkningsgraden af en mikrobølgeovn

12. oktober 2009 af slazper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er igang med et teknisk engelsk projekt omkring mikrobølgeovne. Ville i denne sammenhæng så lave et forsøg hvorved jeg ville finde virkningsgraden på min mikrobølgeovn.

Sådan her har jeg lavet forsøget:

1. Afmålt et glas vand (600g)

2. Afmålt temperaturen af vandet i glasset (22,7 C)

3. Givet det præcis 1 min. i mikrobølgeovnen ovnen

4. Målt temperaturen igen (86,4 C)

Herved bruger jeg    E=m*c*t,    hvor t selvfølgelig er temperatur ændring.

Jeg får så den agivne energi (vandet) til 160kJ

Ovnen har et effektforbrug på 1200W, så jeg regner det brugte arbejde ud.

E=P*t=72000J=72kJ

Kan man ikke dette, eller hvad gør jeg galt. Skulle jo gerne ha en højere energi tilført til ovnen end hvad der kommer ud af den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2009 af mathon

...der må foreligge en fejlaflæsning af termometeret


Svar #2
12. oktober 2009 af slazper (Slettet)

Svar #1

For et øjeblik siden af mathon
...der må foreligge en fejlaflæsning

 

Hvorfor skulle der være det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvilke værdier har du sat ind i formlerne (husk enhedder)

Måske har du glemt at omregne 600 g til 0,6 kg vand


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2009 af mathon

...ovnen kan ikke levere mere energi, end den modtager...


Svar #5
12. oktober 2009 af slazper (Slettet)

Svar #3 - Citér

For et øjeblik siden af MN-P
Hvilke værdier har du sat ind i formlerne (husk enhedder)

Måske har du glemt at omregne 600 g til 0,6 kg vand

Det skulle være rigtig. Har lavet enhedstjek og det passer.

m=0,6kg

c=4,19kJ/kg C

t=(86,4 C  -  22,7 C)


Svar #6
12. oktober 2009 af slazper (Slettet)

Svar #4 - Citér

3 minutter siden af mathon
...ovnen kan ikke levere mere energi, end den modtager...

Det jeg jo godt klar over, det lisom der problemet ligger ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Energi.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

De 600g er det både glasset og vandet eller er det hlasset med vand?

Et almindeligt ølglas rummer omkring 1/4 l, det er 250g vand


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Dine tal passer nodenlunde med at jeg varmer ca 2 dl kaffe på 1 minut i microbølgeovnen, men jeg varmer så koppen med. kaffen vejer kun ca 200 g

Et bægerglas rummer ca 250 g vand


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg har lige prøvet at varme 500g vand inklusiv krus ved 1000W i 60 sekunder, kruset vejer nok omkring 200g. Den kom slet ikke op i nærheden at de 86, snarere omkring 50?


Svar #11
12. oktober 2009 af slazper (Slettet)

Svar #8 - Citér

4 minutter siden af MN-P
De 600g er det både glasset og vandet eller er det hlasset med vand?

Et almindeligt ølglas rummer omkring 1/4 l, det er 250g vand

Der  var den!.. Havde aflæst forkert på vægten.. Tak for hjælpen alle sammen ;-)


Skriv et svar til: Virkningsgraden af en mikrobølgeovn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.