Fysik

Massetæthed

12. oktober 2009 af sly-boogy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

kan i hjælpe mig med, at løse  denne her opgave....?(ved godt jeg skal bruge archimedes' lov, men ved ikke hvordan)

Et fast legeme er ophængt i en fjedervægt, der viser 7.55 kg. legemet nedsænkes nu i vand og fjedervægten viser nu 5,17 kg? derefter sænkes legemet ned i en anden væske, og fjedervægtem viser nu 6,35kg.

a) Bestem legemets massetæthed.

b) Bestem væskens massetæthed. vandets massetæthed sættes til 1,00 kg/dm^3.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. oktober 2009 af elkiaer (Slettet)

7,55 - 5,17 = 2,38 kg vand (Rumfang)

7,55 / 2,38 = 3,17 mf. ( Massetæthed)

7,55 - 6,35 = 1,20 ( fortrængt)

1,20 / 2,38 = 0,504 mf. ( Massetæthed)

Sådan.


Svar #2
13. oktober 2009 af sly-boogy (Slettet)

er det svar på a eller b?


Skriv et svar til: Massetæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.