Matematik

vektor

14. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet. Den rette linje er givet ved ligningen y= -x+5

Bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne a og B.
Denne har jeg bestemt til 153,43 grader.

Bestem ligningen for den rette linje m, der skærer linje l i det punkt hvor X=2 og som har vektorAB som normalvektoren.
Jeg formoder at normalvektoren for AB er: 4 over 2 ?

Men hvordan kommer jeg så videre. Har helt glemt alt om vektorer


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2009 af peter lind

Du blander tværvektor og normalvektor til en linie sammen. En tværvektor til en vektor v er vektoren drejet 90 grader mod uret. En normlavektor til en linie er en vektor, der står vinkelret på linien. Hvis en linie går gennem punktet (x0,y0) og har normalvektoren n = (nx, ny) er liniens ligning nx(x-x0)+ny(y-y0) = 0


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.