Matematik

bestem en ligning

15. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)=x^(1/2)=√x i punktet (9,f(9)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:tangentligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=√x

tangent   y=ax+b

a=f'(x)

f'(x)=1 / 2√x

f'(9)=1 / 2√9 =1/6

indsætter (x,y)=(9,f(9))=(9,3)

3=1/6*9+b

3-1½=b

b=1½

tangentens ligning

y= (1/6)x+ 1½


Skriv et svar til: bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.