Matematik

Fragtpris

15. oktober 2009 af Petereter (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder med en opgave her, som jeg har lidt problemer med at få løst.

Der er 5 punkter i opgaven som skal besvares.

Fragtpris fra Danmark til Grønland
1 container = 27100 kr.
 

1. Hvor meget er fragtprisen for 7 container?= den har jeg besvaret.

Udover fragtprisen skal der betales et tillæg på 20%

2. Hvor mange kr. er tillægget for de 7 container?= den har jeg også besvaret.

3. Hvor meget koster det i alt at sende containerne fra Danmark til Grønland?= den har jeg også besvaret.

Det koster i alt 86520 kr. at sende de samme containere fra Grønland til Danmark.

4. Beregn prisforskellen?= har besvaret det.

5. Hvor mange procent er det billigere at sende containerne Fra Grønland end til Grønland?

Dette spørgsmål kan jeg ikke rigtig svare på.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvordan man kan løse den:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

2 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

( 1.411200000*105 / 2.2764000*105 ) * 100 = 62 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2009 af saraol88 (Slettet)

åh den lavede jeg sidste år :) Lad mig lige tænke lidt over det...

okay. du skal altså se hvor meget det koster at sende fra Danmark = x. det er 100 %. Så sig

X : 100 = 1% = .... som vi siger er = A

Så kigger du på de 86520 kr. hvor mange gange går A op i det? Det kan du se ved, at sige hvis X f.eks. er 90000 

altså først 90000 : 100 = 900

så siger du: 83520 : 900 = 96, 14 %.

100% - 96,14% = 3,86 % billigere at sende fra grønland end fra Danmark...

Mener det var sådan jeg lavede det... Forstår du det?? :D


Svar #4
15. oktober 2009 af Petereter (Slettet)

Tak skal I have for jeres hjælp... Men der er kommet forskellige svar, så ved ik helt hvilket der er det rigtige:)

Jeg sagde  227640: 100 = 22.76 også sagde jeg 86520 divideret med 22.76 = 38 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Find forskelden på de to priser

Forskelden deles med prisen til Grønland og ganges med 100, så har du procenten

Hvis du er i tvivl om hvilket resultat der er rigtigt , så regn opgaven med den foreslåede % f.eks. hvis resultatet er 62% siger du:

Det er 62% billigere at sende containerne Fra Grønland end til Grønland.

Så regner du ud, hvor meget det koster at sende fra Grønland ud fra prisen til Grønland

til sidst ser om tallet passer med det oplyste tal


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#4

de 38% du har regnet ud er hvor meget fragten fra Grønland udgør af fragten til grønland


Svar #7
16. oktober 2009 af Petereter (Slettet)

Mange tak for jeres svar.

Jeg sad i går aftes og prøvede mig frem. til sidst kom svaret til 62% hvilket lyder meget fornuftigt:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2009 af saraol88 (Slettet)

Okay super :) Mit var vist meget indviklet. men det er jo svært at få ned... Men du skal jo finde ud af, hvor meget billigere det er, at sende fra grønland, så bare find 1% af prisen for at sende fra danmark, og divider tallet det koster at sende fra grønland me det.


Skriv et svar til: Fragtpris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.