Matematik

en funtion.

17. oktober 2009 af markforsberg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået en matematik opgave, der lyder på at jeg skal angive en funktion der beskriver sammenhængen mellem tiden og vandforbruget.

Jeg bruger 6 liter i minuttet.

hvilke funktioner kan jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

f(x) = 6x


Svar #2
17. oktober 2009 af markforsberg (Slettet)

Vil det så sige at:

F= minutter

X=liter

eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er lige omvendt.

x er antal minutter.

Du skal forstå ligningen således:

Når man siger f(x)=.. så siger man f af x, dvs. f afhænger af x. Den mængde vand du forbruger afhænger jo af hvor mange minutter du bruger. Du bruger jo 6 L vand per minut. Dvs. 6 L / minut. hvis vi kalder minutter x. Så hvis vi har 1 x, dvs. 1 minut, så har vi 6 liter. 2 minutter , 12 liter. 3 minutter 18. Så vi siger f(x) = 6x ... f(x) er den mængden vand du har forbrugt i alt.

Vi siger du bruger 5 minutter, så er det 6x -> 6 * 5 = 30. Ved 10 minutter. 6x -> 6 * 10 = 60.

f(x) = 6x. Du får en ret linje med hældningen 6.


Svar #4
17. oktober 2009 af markforsberg (Slettet)

okay tak(:


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Forsberg, interessant efternavn.


Svar #6
17. oktober 2009 af markforsberg (Slettet)

det er svensk(:


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

interessant.


Skriv et svar til: en funtion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.