Matematik

HJÆLP

17. oktober 2009 af speedometer007 (Slettet)

x + (x + 4) + x * 2 = 28

x = 6

Men jeg skal lave det til en anden ligning hvordan gør jeg?

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

x + (x + 4) + x * 2 = 28

Parentesen er der bare for at snyde? Din lærer har nok lavet den. Den fjerner vi, den har ingen betydning i dette tilfælde.

Dernæst går x-erne sammen.

x + x + 4 + 2x = 28

4x + 4 = 28

4x +4 - 4 = 28 - 4

4x = 24

4x / 4 = 24 / 4

x = 6


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.