Matematik

vektor

17. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet. Den rette linje er givet ved ligningen y= -x+5

Bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne a og B.
Denne har jeg bestemt til 153,43 grader.

Bestem ligningen for den rette linje m, der skærer linje l i det punkt hvor X=2 og som har vektorAB som normalvektoren.

Denne har jeg nu fundet til -2x + 4y +4 = 0

Min facit siger den skal være -x + 2y - 4 = 0 Det kan jeg bare ikke få den til?

er det mig eller min facit?

Herefter skal jeg besteme koordinaterne til punkt P i 1. kvadrant på linjen, således at arealet af trekant ABP er 5.

Kan slet ikke komme igang me den.

Ved at resultatet skal være (1,4)

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af peter lind

Det er dig (2, 3) skal ligge på linien. Sætter du det ind i din ligning får du -2*2+4*3+4 =-4+12+4=12 ≠ 0


Svar #2
17. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Bruger jeg en forkert formel?

Jeg har sagt:

a(x-x0) + b(y-y0) =0

a(x-2) + b( y-0) =0

-2(x-2) + 4(y-0) =0

det er så -2x+4+4y=0

Det er måske ikke vejen frem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af peter lind

Jo; men det er ikke (2,0) der skal ligge på linien. Det er (2,3)


Svar #4
17. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Hvor ved jeg det fra?

Jeg er jo bare blevet oplyst at x=2

Hvordan finder jeg de 3?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2009 af peter lind

Den skal skære linien l i det punkt hvor x = 2. Sætter du det ind i liniens ligning får du y=-2+5=3


Svar #6
17. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

nå ja dumme lille mig.

Har du et forslag til hvordan jeg kommer i gang med sidste el af opgaven?

Herefter skal jeg besteme koordinaterne til punkt P i 1. kvadrant på linjen, således at arealet af trekant ABP er 5.

Kan slet ikke komme igang me den.

Ved at resultatet skal være (1,4)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2009 af mathon

præcisering:
skæringspunktet for l og m ligger
både på
            l  hvorfor yo = -2+5 = 3
og
            m  hvorfor 2(x-2) + (-4)(y-3) = 0
eller      m: y = (1/2)x + 2
 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.