Debat

skolegang i usa

17. oktober 2009 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej, nogle der ved om det er obligatorisk at gå i skole i usa og om det koster penge at gå i high school for dem i de 12 år?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2009 af Pettson

I Europa World online, der er online versionen af Europa World Year Book (som indeholder oplysninger om lande og internationale organisationer), står der bl.a. om 'Education' i The United States of America:

"Education is primarily the responsibility of state and local governments, but some federal funds are available to help meet special needs at primary, secondary and higher education levels. Public education is free in every state from elementary school through high school. The period of compulsory education varies among states, but most states require attendance between the ages of seven and 16 years. ..."

Kilde: Education (The United States of America), in Europa World online. London, Routledge. Gentofte Bibliotekerne.
Retrieved 17 October 2009 from http://www.europaworld.com.bib813.bibbaser.dk/entry/us.is.88


Brugbart svar (3)

Svar #2
17. oktober 2009 af Pettson

I det elektroniske tidsskrift FaktaLink (som du kan få adgang til på biblioteket) er der en artikel om det amerikanske uddannelssystem, og heri står der bl.a.:

"Elementary School, Junior High School og High School

Hvordan ser det obligatoriske skoleforløb ud?

Hjemmesiden USNEI (se kilder) beskriver forløbet således: Alle delstater i USA kræver, at deres borgere går i skole i mindst tolv år, eller frem til de fylder sytten eller atten år. Der tilbydes gratis skolegang til alle, og det benytter størstedelen af amerikanerne sig af. Ifølge IES (se kilder) går 85,8 procent i folkeskole, mens 10,6 procent går i privatskole. De sidste 3,6 procent bliver undervist hjemme.

Uanset om man vælger privat eller offentlig uddannelse starter skolegangen i fem eller seksårsalderen. Mange børnehaver er begyndt at eksperimentere med undervisning allerede fra tre års alderen, men det er ikke lovpligtigt endnu. Denne form for skolegang kaldes for Preschool eller Nursery School. Ligesom i Danmark starter skolen for de fleste med et år i en børnehaveklasse i alderen fra fem til syv. Herefter starter det undervisningsforløb, som vi i Danmark kender som første til tiende klasse.

Hvor danske elever ofte bliver på den samme skole skifter amerikanerne skole midt i forløbet. Den amerikanske Elementary School går fra første til fjerde eller femte klasse. I femte eller sjette klasse skifter man til Middle School eller Junior High, som fortsætter til og med niende klasse. Niende til tolvte år tilbringer flertallet på en High School svarende til det danske gymnasium, HF eller studenterkursus. Til forskel fra Danmark skal alle gå på High School, og ligesom i Danmark er det her, man kvalificerer sig til de videregående uddannelser - college og universitet. Men High School-årene kan også bruges på at uddanne sig til erhvervsspecifikke og tekniske jobs som mekaniker, bankmand, bygningskonstruktør eller lignende. Disse uddannelser som i Danmark ville svare til EFG eller lærlingeuddannelserne, hedder i USA Vocational eller Technical education og anses i flere tilfælde for at være en del af High School-systemet."

De omtalte kilder:

USNEI - U.S. Network For Education Information Den absolut største og mest systematiske informations og reference database. Indeholder links til alt hvad der findes af oplysninger om det amerikanske uddannelsessystem, herunder organisering, struktur, institutioner, programmer og love.

IES - National Center for Education Statistics Hjemmeside der indeholder store mængder statistik over det amerikanske uddannelsessystem, links til videnskabelige undersøgelser, redegørelser og udgivelser.


Svar #3
17. oktober 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

dvs. ja? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. oktober 2009 af rakijovic

Not the sharpest tool in the box, are you, Dahl?

(No pun intended.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #5
20. oktober 2009 af mr.troublemaker (Slettet)

 har ikk gidet at læse det hele, mr. rakijovic


Skriv et svar til: skolegang i usa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.