Matematik

Differentialligning

18. oktober 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har differentialligningen dy/dx  =  (x+2)/y

Det ligninger ikke rigtig nogen af de kendte ligninger, er der evt nogen som kan hjælpe mig?

Jeg skal finde ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(2,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

dy/dx = (2+2)/(-2) = -2

tangentligning i (2,-2):
y = -2(x-2) + (-2)

y = -2x + 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Husk: Produktet af yderleddene er lig produktet af mellemleddene, så ydy = (x+2)dx


Svar #3
18. oktober 2009 af Peterse (Slettet)

Erik Morsing, jeg er lidt i tvivl om hvad du mener? .. Er det ikke en okay måde at gøre det på, det som mathon forslår?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo, du skal bare finde ligningen for tangenten, så du har bare brug for, hvad dy/dx er uden derfor at løse den, jeg viser det bare for, hvis du en anden gang skal finde funktionen f(x) explicit.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.