Fysik

Fluorescens

18. oktober 2009 af ghost33 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa er gået i stå med opgaven og håber nogle der gider at gi et hånd :)


sådan lyder opg.

i et bestemt stof kan fotoner med bølgelængden 300 nm excitere elektroner fra grundtilstanden til et højere energiniveay A. Stoffet udsender synligt lys, når elektronen overgåt til det lavere energiniveau B, som ligger 0,216 aj over grundtilstanden. figuren viser et energiniveaudigram for det på gældende stof

a beregn bølgelængden af det lys, som udsendes ved overgangen fra energiniveau fra a til energinivea b ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af peter lind

Hvad mener du med "som ligger 0,216 aj over grundtilstanden." Du skal bruge at fotonens energi er hf=hc/λ.


Svar #2
18. oktober 2009 af ghost33 (Slettet)

kan du ikke lave udregneningen hvis du er rigtig flink? fordi fatter ikke ret meget af det du skriver


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

E = (h·c)/λ

λ = (h·c)/E


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af dumstudent (Slettet)

h = Planck's konstant = 6,63· 10^-34

c = lysets hastighed = 3·10^8

 

λ = (6,63· 10^-34·3·10^8)/(2,16·10^19) = 9,2·10^7?????????

Jeg er slet ikke med på det her. Er der en, der gider forklare mig det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. maj 2012 af mathon

  @#4

  h·c = 1239,84 eV·nm

    0,216 aJ = 1,35 eV

                        ΔE = h·c / λ = (1239,84 eV·nm) / (300 nm) = 4,13 eV

 det udsendte lys' fotonenergi

                        Efoton = (4,13 eV) - (1,35 eV) = 2,78 eV        

                        Efoton = 2,78 eV = h·c / λ

                        λ = (1239,84 eV·nm) / (2,78 eV) = 446 nm
             


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2012 af dumstudent (Slettet)

#5 Tusind tak Mathon! Det er virkelig en stor hjælp at du gider - også i andre opgaver. Du har reddet en del af mine afleveringer; både i matematik og i fysik!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2014 af Heidijoe (Slettet)

#5 @#5 @mathon

Hej Mathon

Hvordan kommer du frem til enheden eV*nm når du ganger h og c sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2014 af mathon

#7

1\; J=6,24151\cdot 10^{18}\; eV
1\; m=10^{9}\; nm

                                          h\cdot c=1,98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m=

                                          1,98645\cdot 10^{-25}\cdot \left (6,24151\cdot 10^{18} \; eV \right )\cdot \left (10^{9}\; nm \right )=1239,84\; eV\cdot nm


 


Skriv et svar til: Fluorescens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.