Matematik

Reducering

18. oktober 2009 af powersno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folk på studieportalen

Kan i hjælpe mig med den her opgave? Det ville være guddommeligt :)

P=(a+b)a+a+b / a2(a+1)-b2(a+1) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2009 af Isomorphician

P = ((a+b)a + a + b)/(a2(a+1) - b2(a+1)) <=>

P = (a2 + ab + a + b)/(a2(a+1) - b2(a + 1)) <=>

P = (a(a+1) + b(a+1))/(a2(a+1) - b2(a+1)) <=>

P = ((a + b)(a + 1))/((a2 - b2)(a + 1)) <=>

P = ((a + b)(a + 1))/((a - b)(a + b)(a + 1)) <=>

P = 1/(a - b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

P=(a+b)a+a+b / a2(a+1)-b2(a+1) =             sætter (a+1) udenfor parentes

[(a+b)a+(a+b)1]/[(a+1)(a2-b2)]=                 

[(a+b)(a+1)]/[(a+1)(a+b)(a-b)=                    forkorter me (a+1) og med (a+b)

1/[a-b]


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.