Dansk

Dansk stil.

19. oktober 2009 af yasin58 (Slettet)

Folkevisen Ebbe Skammelsøn som skulle skrives om til en moderne novelle ..

Nogen der ville hjælpe med at rette den?

Ebbe Skammelsøn
Ebbe studerede i udlandet, mens hans bror Peder sad hjemme og prøvede at lokke hans forlovede som han altid gjorde.
Peder var meget vild med Ebbes forlovede som hed Adelus, men Adelus havde kun Ebbe i sine tanker. Ebbe og Adelus var højt forelsket i hinanden, men broderen Peder skulle have sin vilje og gifte sig med Adelus. En dag da Peder var nede i byen så han Adelus, som var på vej hjem, han råbte hendes navn, og Adelus kom gående over til ham.
Peder prøvede at lyve overfor hende, han sagde at Ebbe brugte sine penge på andre piger og nydede livet i udlandet, men Adelus sagde, at hun slet ikke tror på ham, og at hun kender Ebbe for godt, og at Ebbe aldrig ville være hende utro. Peder blev meget irreteret efter han hørte disse ord fra Adelus, men han havde ikke mistet håbet om at få Adelus som ægtefælle, så han måtte finde på noget andet som kunne overbevise hende.
Næste dag tog Peder over til Adelus og sagde at hans broder Ebbe var død, og spurgte hende igen om hun ikke ville være hans ægtefælle. I starten trode Adelus ikke på ham, men til sidst svarede hun ja til ham, men Ebbe var ikke død, han var stadig i udlandet og studerede.
En nat drømte han. I drømmen så han broderen Peder og hans elskede forlovede brænde, han vågnede op med det samme, og da han vågnede var glad for at det bare var en drøm, men han havde drømmen stadig i sine tanker. Dagen efter ringede han hjem til sin familie og sagde at han ville komme hjem i de kommende dage, og bad skolen om nogle fridage, han spurgte skolen om han ikke måtte tage hjem og besøge sin familie, fordi han ikke havde det ret godt. Skolen gav ham lov, og sagde at de ikke havde noget imod det, men han skulle bare være der til tiden igen. Næste dag kørte Ebbe imod lufthavnen for at tage flyet til sit eget land. Da han landede med flyet så han at hans to søstre ventede på ham ved venteværelset, han gik over til dem og krammede dem, og de bad ham velkommen. Ebbe havde ingen bagager med, for han skulle ikke være der ret lang tid, han sagde til sine søskende at de sagtens kunne køre hjem, men hans søskende sagde at de ikke behøvede at køre hjem, og at de bare kunne køre til bryllupet direkte. Ebbe blev chorkeret, og spurgte om hvilket bryllup de talte om, hans søskende kiggede på hinanden og spurgte ham om han ikke vidste at deres bror Peder skulle gifte sig med Adelus. Ebbe blev tosset da han hørte det! Han kunne ikke tro på det, for det var hans forlovede, og Adelus kunne ikke finde på sådan noget, for de elskede hinanden meget højt!
Ebbe ringede til hans mor og spurgte om det passede, og hun svarede ja, så spurgte Ebbe om hvordan det kunne ske da det var hans forlovede, og moren sagde at Peder havde løget for dem, med at ham og Adelus elskede hinanden, Ebbe blev fuldstændig tosset og sagde at han ville flyve tilbage med den næste fly, men moren bad ham at blive hjemme i et par dage, og få ordnet den sag.
Ebbe kørte ikke til brylluppet, for han kunne ikke klare at se hans forlovede og hans broders bryllup, så derfor valgte han at køre hjem i stedet.
Han kørte sine søskende til brylluppet og sagde at han god kunne finde på at komme lidt senere, for han havde det skidt, og hans søskende sagde at det var iorden, og at han bare skulle tage hjem og slappe lidt af. Da Ebbe var kommet hjem tænkte han kun på brylluppet, og hvad han nu skulle gøre, han gik op til hans gamle værelse, for der havde han en skuffe hvor der lå en pistol som han havde købt for nogle år siden, han tog pistolen og kørte mod brylluppet.
Da han kom ind af døren til kirken så han, at hans bror Peder og Adelus allerede var blevet gift.
Han spurgte Adelus grædende,hvordan hun kunne finde på det, Adelus var chorkeret, for hun troede han var død, og at hans bror Peder havde sagt at han var død.
Han spurgte sin bror om det passede, og Peder svarede at det passede, og at han også var forelsket i hende, men han sagde også at Ebbe kunne få den første nat med hende, og det betød at de kunne dele hende. Ebbe blev mere tosset da han hørte det, så tog han pistolen frem og skød Adelus, og derefter rettede han pistolen imod Peder og sagde at han ikke skulle have gjort det imod hans egen bror, og så skød han også sin bror Peder.
Så kiggede han imod hans mor og far, hans far var blevet rigtig sur og råbte af ham, derefter gik han over til hans mor og sagde, at hun ikke havde gjort sit arbejde som en mor skulle, så tog han en kniv frem og skårede hånden ud på hende, og til sidst stod han med Peders, Adelus, og hans mors blod rundt om sig selv. Han tænkte et øjeblik på om hvad han havde haf gang i, men derefter tænkte han at det var korrekt det han gjorde, og at det havde han ret til, fordi at han skulle hævne sig.
 


Skriv et svar til: Dansk stil.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.