Matematik

Procentregning med minus tal

19. oktober 2009 af DaGirl (Slettet)

Hvis man skal udregne hvor meget et tal er faldet. fra 4,8 til -5,2.

Så er der jo noget med minus + minus giver plus.

siger man:  - 5,2 * 100 = - 520

                       - 520: 4,8 = - 108,4

                       100 - 108,4 = - 8,4

jeg er meget i tvivl.

hjælp?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af keg (Slettet)

Dine regnestykker er rigtige nok.

Mht. det første spørgsmål skal du prøve at tænke på en tallinie, hvor du bevæger dig fra +4,8 og til venstre mod nul, og over på den anden side nul indtil du kommer til -5,2.

Prøv så at forestille dig hvor langt du har bevæget dig!


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Hvorfor hedder det procentregning?

Som det ser ud prøver du bare at finde hvor meget det er faldet, og ikke decideret antal procent.

Den samlede værdi som tallet er faldet med er 4.8-(-5.2) = 9.2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis man skal udregne hvor meget et tal er faldet. fra 4,8 til -5,2.

Hvorfor trækker du ikke bare de to tal fra hinanden?

4,8-(-5,2)=4,8+5,2=10

Deler du med 100 fordi du tænker på noget med %?

% stigning er forskellen *100/tallet efter fra

(4,8-(-5,2))*100/4,8 = 208,3

tallet stiger -208,3 %


Svar #4
20. oktober 2009 af DaGirl (Slettet)

Jeg kan godt se det for mig hvad du mener keg.

men hvad så hvis man skal regne faldet ud fra 1,5 % til - 7,2 %.

Jeg kan se det for mig på tallinjen men kan ikke få formlen til at passe. Jeg får -380 %. Det højeste man kan få er vel 100%. så hvordan regner man det så ud??


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#2 du har lavet en regnefejl. Jeg undre mig også over det der står i #0


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#4

faldet er over 100%, det hele (100%) er væk  og der er blevet et stort underskud. (1,5-(-7,2))*100/1,5=580

stigning -580%

Prøv engang at "regne den anden vej"

Du har 1,5 hvortil du lægger -580%

1,5 -1,5*580/100 = 1,5-8,7=-7,2  det passer med de givne tal


Svar #7
20. oktober 2009 af DaGirl (Slettet)

Tusind tak for hjælpen allesammen :)


Skriv et svar til: Procentregning med minus tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.