Matematik

Mat 2g hjælp

09. januar 2005 af Georgia (Slettet)
Kan ikke komme igang med denne her opgave.... For jeg forstår den faktisk ikke hel... Så hvis der er nogen der har lyst til at regne lidt er de MEGET velkommen: (tak på forhånd)

En funktion f er bestemt ved
f(x)=3(sinx)^2 ,
x tilhører [-(pi/4),(3pi/4]

Bestem f'(x)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P((pi/4),f(pi/4))

Bestem de lokale ekstremussteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold.

Bestem værdimængden for f

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Hvad kan du ikke finde ud af? Det hele....?

Svar #2
09. januar 2005 af Georgia (Slettet)

Sådan da..

Får f'(x) til at være

f'(x)=cosx*sinx^2

men ved ikke hel om det er rigtig og resten ja... det kan jeg bare ikke forstå

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

f(x)=3(sinx)^2 =>
f'(x)=6*(sinx)*(cosx)


Svar #4
09. januar 2005 af Georgia (Slettet)

hvordan er det lige du opdeler funktionen

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P((pi/4),f(pi/4)):

x-koordinat: er givet
y-koordinat: findes ved indsættelse i f
a (hældningskoefficient) findes ved indsættelse af x-koordinat i f'.
b findes ved almen isolering, da du har de tre ovenstående str.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

3 er en konstant og bliver stående. ((sinx)^2)' = 2 * (sinx)*(cosx)

3 og 2 ganges sammen til 6

OK?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Bestem de lokale ekstremussteder for f, og angiv funktionens monotoniforhold.:

Sæt f' lig 0, tegn en fortegnslinie og benyt monotonisætningen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Bestem værdimængden for f:

Brug monotoniforhold, ekstremumssteder og grafen for f

Svar #9
09. januar 2005 af Georgia (Slettet)

Min y koordinat bliver ret .... vild, hvis jeg indsætter pi/4 i f(x). Kan det godt passe?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2005 af erdos (Slettet)

Husk at sætte din lommeregner til at regne i radianer.... Så bliver det 3/2

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2005 af Duffy

Her er et Maple-dump af noget af opgaven:


http://www.geocities.com/latam04/3_sin_i_anden.pdf



Duffy (the Maple-dumper) :D

Skriv et svar til: Mat 2g hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.