Matematik

Linær afbildninger

20. oktober 2009 af Gogion (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey sidder og fifler lidt med en øvelses opgave og sidder lidt fast.

Opgaven lyder:

Undersøg om følgende afbildninger er lineære, og angiv i givet fald deres kerne og billedrum:

a) f: R3--> R,                    f(x1, x2, x3) = x1 + x2 + x3 .... Denne har jeg undersøgt for om den er lineær hvilket jeg fandt ud af den er.

b) f: R3--> R,                     f(x1, x2, x3) = x1 + x22 + x33

Metode anvendt: (Disse 2 ligninger skal være opfyldt for at afbildningerne er lineære)
L1      f(a+b) = f(a)+f(b)

L2      f(k*a)=k*f(a)
Jeg har problemer med at se hvordan jeg skal bruge metoden fra delopgave a) på b) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Du kan komme med et eksempel. Prøv x1=x2=0 for både a og b. For a: x3=1, for b: x3=2, k=2


Svar #2
20. oktober 2009 af Gogion (Slettet)

Hvis jeg nu skal regne med symboler, uden at bruge et tal eksempel... Kunne man godt med den første opgave. Nogle ideer ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Hvis det som i dine opgaver er funktioner af tre variable kan en lineær funktion skrives som f(x1, x2, x3) = a1*x1 + a2*x2 +a3* x3, hvor a1, a2 og a3 er konstanter 


Skriv et svar til: Linær afbildninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.