Matematik

Differentialligning

10. januar 2005 af hony (Slettet)
Hejsa
Jeg har problemer med at vise, at

f(x)=ln(x)*x^2 er løsning til
dy/dx=(2y/x)+x

Er jeg helt galt på den hvis jeg siger at man skal integrere på begge sider?
Håber I kan hjælpe mig lidt på vej.

Knuz

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2005 af Duffy

Integration unødvendig...

y=ln(x)*x^2 er løsning til
dy/dx=(2y/x)+x

Indsæt y i diff.ligningen og se at det er sandt.

Så du er nødt til at differentiere y.


Duffy

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.