Matematik

bestem en forskrift for f

22. oktober 2009 af Snallesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er lidt lost mht. denne opg. håber der er nogen der kan hjælpe mig (-:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at f(10) = 20, og at fordoblingskonstanten er 5.

a) Bestem en forskrift for f

b) Løs ligningen f(x) = 2500

jeg skal bruge denne formel y = ba^x og T2 = log2/loga hvor T = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af rany (Slettet)

Du kan sætte T2 = 5 og isolerer a enten ved at solve det på lommeregner eller ved håndkraft.

b finder du ved at sætte de to værdier (10;20) ind i forskriftsformlen og isolerer b.

Når du har bestemt forskriften kan du sætte f(x) = 2500 og isolerer x.

Håber det hjalp :)


Svar #2
22. oktober 2009 af Snallesen (Slettet)

forstår  godt princippet i det, men hvordan isolerer jeg T2 = 5. hvordan skal jeg skrive det ind på lommeregneren?

jeg får det til a=5^1/T2

tusinde tak


Svar #3
22. oktober 2009 af Snallesen (Slettet)

vil du hjælpe mig med at beregne T2 = 5?:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af adel1001 (Slettet)

Brug Solve på lommeregneren : Solve(5=log(2) / log(a),a) = 1,1487

a =1,1487


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af mathon

         a = 21/T2 = 21/5 = 1,1487

          b = y/ax = 20/1,148710


Skriv et svar til: bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.