Matematik

Differentialregning

22. oktober 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil nogen se på denne opgave?

Afgør vha. differentialregning, om linien med ligningen y=1/5x+3/5 er tangent til kurven med ligningen y=lnx

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af mathon

f '(x) = x-1

f '(xo) = xo-1 = 5-1
xo = 5

f(xo) = ln(5)

tangentligning i (5,ln(5))
y = (1/5)(x-5) + ln(5)

y = (1/5)x + (ln(5)-1)

en tangent til grafen for y = ln(x)
med hældningskoefficient (1/5)
har ligning
y = (1/5)x + (ln(5)-1),
hvorfor
linjen med ligningen
y = (1/5)x + 3/5 ikke er tangent til grafen for f(x) = ln(x)

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.