Matematik

tangentligning til y=ax+b

22. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har denne tangentligning: y=a(x-(1/16))0(1/4) som jeg vil lave om til y=ax+b. jeg har fået min ligning til at være: y=2x-0,03125.. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

undskyld men hvad er tangentligningen igen?


Svar #2
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

 y=f´(x0 )(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 y=a(x-(1/16))0(1/4)

er det et 0 der er der eller hvad


Svar #4
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

ups nej. det er et +.. tryk fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af mathon

y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)

y = f '(xo)·x + (f(xo) - f '(xo)·xo)

y = ax + b
              med a = f '(xo)   og   b = f(xo) - f '(xo)·xo


Svar #6
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

er det rigtigt, det er bare det jeg vil vide ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2009 af mathon

men du skylder at oplyse værdien af a


Svar #8
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

Kig her:


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se det er jo straks noget andet. 

Se vedhæftning.

Vedhæftet fil:Tangentligning.png

Svar #10
22. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

#9

vil det saa sige at det jeg har lavet er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det kan man godt sige. Du får jo ikke det samme. Du skal gøre som jeg har gjort.

Du kender funktionen, du kender den hældning hvortil du skal finde tangentligningen.

Du differentierer din funktion, sætter den lig 2 og finder det x-koordinat hvortil hældningen er lig 2.

Hertil finder du din y-værdi ved at indsætte x-værdien i funktionen.

Hernæst kender du de 2 punkter hvor tangenten skærer.

Du benytter dig af funktionen for en ret linje, y = ax+b , du har lige beregnet en x- og y-værdi, du kender hældningen a = 2, du indsætter og isolere b som er skæring med y-aksen. Og dermed har du funktionen for tangenten beregnet. y = 2x + b (som du udregner)


Skriv et svar til: tangentligning til y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.